De praktijk richt zich op de behandeling van volwassenen met AD(H)D (geen medicamenteuze behandeling), een vermoeden van AD(H)D en of andere klachten samenhangend met neurodiversiteit.
Ik bied bijvoorbeeld hulp bij
- concentratieproblemen of snel afgeleid raken
- planningsproblemen & overzichtsverlies
- vergeetachtigheid
- time management
- de onrust in je hoofd of lijf
- chaotisch gedrag
- leren zaken meer gestructureerd aan te pakken
- opstartproblemen
- motivatieproblemen
- studieproblemen
- terugval in ADHD klachten na eerdere behandeling – indien je verdieping zoekt
- Co morbide klachten die vaak samen voorkomen met AD(H)D of neurodiversiteit.
Ik heb veel ervaring in de behandeling van ontwikkelingsstoornissen (ADHD, Autisme) en klachten die hiermee samenhangen of hieruit ontstaan, zoals depressieve klachten, angstklachten of zelfbeeld problemen. Mijn expertise gebied is ADHD, Burn-out en stress. Dus mocht je bijvoorbeeld een vraag hebben over ADHD of hoe dit samenhangt met je klachten dan zit je hier helemaal goed.
Als je een vermoeden van AD(H)D hebt en bijvoorbeeld daarnaast nog andere klachten ervaart (trauma, depressie, angstklachten, emotieregulatie problemen, negatief zelfbeeld etc. ) dan is het vaak goed mogelijk in een traject bij mij te onderzoeken in hoeverre de klachten passend bij ADHD zijn of anders verklaard kunnen worden. Natuurlijk is de focus altijd om een zo gedegen mogelijke behandeling te geven voor de klachten die je hebt. Momenteel doe ik geen officiële classificerende diagnostiek gezien dit niet vergoedt wordt in de basis GGZ. Echter ik heb ruime ervaring in het doen van onderzoek bij complexe diagnostische vraagstukken rondom ADHD en Autisme. Na een traject kan ik je eventueel wel doorverwijzen hiervoor en eventuele bevindingen uit ons traject meegeven.
Coaching wordt ingezet met als doel om direct aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling, waarbij er geen sprake is van dusdanige mentale gezondheidsklachten dat behandeling geïndiceerd is.
Coaching kan goed ingezet worden om
- Beter te leren omgaan met je persoonlijke neurodiversiteit zonder ‘classificatie/diagnose’. Bijvoorbeeld
- je wilt beter leren plannen
- leren overzicht houden
- minder chaotisch zijn
- minder uitstelgedrag vertonen
- je werk effectiviteit vergroten waarbij een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning behouden blijft.
- prikkelregulatie verbeteren
- de onrust in je hoofd verminderen, leren ontspannen, leren loslaten
- op een gezonde manier leren omgaan met je eigen hersencapaciteit in plaats van jezelf blijven overvragen, uitgeput raken.
Maar ook om:
- het zelfvertrouwen verder te versterken
- je zelfinzicht en kennis te vergroten; inzicht te krijgen in je onderliggende patronen, je zelfacceptatie vergroten en of zelfbewustzijn te vergroten
- emotieregulatie te verbeteren, versterken assertiviteit, communicatie verbeteren
- mentale veerkracht te versterken, stressregulatie versterken
- energieniveau te verbeteren
- te leren ontspannen
- Mindfulness toe te leren passen in het dagelijkse leven
- Leren omgaan met werkdruk of andere werk gerelateerde problemen
- Werk – privé balans te verbeteren
Coaching is inzicht gevend en oplossingsgericht.
Coaching kan ook ingezet worden als je direct aan de slag wilt met bepaalde klachten/ problemen maar geen beroep wil doen op je zorgverzekeraar, je er bewust voor kiest om zelf of bijvoorbeeld je werkgever de hulp te laten financieren.
Er wordt altijd gestart met een kennismakingsgesprek waarin de doelen worden besproken. Er kunnen dan ook afspraken gemaakt worden over de inhoud en frequentie van de afspraken.